top of page

Avonturen in Driepoort

De Familie Greene uit Driepoort

August Greene woont al jaren met zijn Theaterkist in het Vijf Mijl Kreupelbos in Driepoort.

 

Driepoort is een klein dorpje dat ergens verscholen in Limburg te vinden is. Of beter gezegd: bijna niet te vinden is. Het ligt verborgen in het landschap. Toch wonen er vele bijzondere bewoners. Met zijn Theaterkist trekt hij ook de wijde wereld in om op theateravontuur te gaan. Ook in de Toneelkamer van zijn huis kan gezellig theater gemaakt worden.

In dit huis, Havezate Groenhout 1799, wonen ook andere familieleden van de familie Greene. Zijn Broer, Septimus Greene die altijd op muziekavontuur is. Oud-Oom Februus Greene, die magische krachten beheerst. En ook Tante Juliëtte Greene, die het huishouden doet, maar liever roddelt in het dorp.

Ieder familielid heeft zijn eigen nukken en bezigheden waarmee zij ook graag theater maken.

August Greene maakt met zijn Theaterkist theater met de kinderen van het dorp. Ze spelen met veel plezier allerhande rollen. Gezellig verkleden, schminken en tussendoor een glaasje ranja met een koekje.

Als ze klaar zijn met verzinnen en oefenen gaan de kinderen met August Greene naar de Kleine Brink in Driepoort en treden daar op voor alle bewoners.

 

Nou ja... "alle bewoners"?... Er woont iemand aan de rand van Driepoort die theater haat. Haar naam is Madame Mehenilda Morbide. Zij kan August Greene en zijn stomme Theaterkist niet uitstaan. Ze verzint allerhande plannen om August tegen te werken. Gelukkig werken die niet altijd, zodat August gezellig theater mag blijven maken. Gelukkig maar.

Wil jij ook theater maken met de Theaterkist? Dat kan, neem gerust contact op.

Driepoort
Kindertheatershow 2018:
"Het Magische Avontuur van August Greene"

Theatermaker August Greene is de eigenaar van een bijzondere kist. De Theaterkist. August Greene woont met zijn familie in het vreemde plaatsje Driepoort. August Greene heeft zijn dorpje verlaten om op reis te gaan. de wijde wereld in.

 

Hiervoor heeft hij alle gepakt. Zijn Theaterkist, zijn koffer...

Maar heey... dat is zijn koffer niet. Van wie is deze koffer dan wel? Het lijkt er op dat er magische avonturen beleefd gaan worden.

 

En waar is de koffer van August Greene? Want daarin zitten ook leuke theaterspulletjes. Onder andere zijn bijzondere lees-theater-maak-boek.

Een grappige kindertheatershow van de Theaterkist met Theatermaker August Greene in de hoofdrol. Beleef samen met deze bijzondere theatermaker avonturen! Tover, zing en dans maar gezellig mee.

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

August Greene
Kindertheatershow 2019:
"Het Wonderlijke Mysterie van Februus Greene"

Kennen jullie de Theaterkist al? Theatermaker August Greene is de eigenaar van deze bijzondere kist. August Greene woont met zijn familie in het vreemde plaatsje Driepoort. August Greene heeft zijn Theaterkist in het bos achtergelaten om er na het eten theater mee te gaan maken met alle kinderen van Driepoort.
Maar dit verhaal gaat niet over August Greene…

Tovenaar Februus Greene, oudoom van August, heeft een lange reis achter de rug. Hij besluit in de Theaterkist een dutje te doen alvorens hij terug gaat naar zijn torenkamer in de Toneeltoren bij Driepoort. Tijdens zijn dutje heeft de Theaterkist Februus naar een andere plek gebracht. Maar waarom?
Dat doet de Theaterkist niet zomaar, daar zit een reden achter. Heeft het soms te maken met een magische steen die Februus aldaar vindt? Februus verzamelt op zijn verre reizen namelijk allemaal magische vondsten, die uiteindelijk een plekje in zijn Wonderlijke Rariteiten Kabinet krijgen.

Een grappige kindertheatershow van de Theaterkist met Tovenaar Februus Greene in de hoofdrol. Beleef samen met deze dwaze tovenaar avonturen! Tover, zing en dans maar gezellig mee.

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het Wonderlijke Mysterie van Februus Gre
Kindertheatershow 2020-2022:
"Een Toetje van Eigen Deeg voor August"

Tante Juliëtte heeft Havazate Groenhout 1799, het huis van de familie Greene, verlaten om een een schoolvriendin van vroeger op te gaan zoeken. Dit betekend voor August Greene dat hij enkele taakjes in huis voor zijn rekening krijgt.

Daar heeft August eigenlijk niet zo zin in. Het enige wat op zijn takenlijst staat wat wel leuk is, is het bakken van taarten, gebak en toetjes voor het feest volgende week. Dan bestaat het dorpje Driepoort waar August woont 300 jaar!

Vrolijk en gezellig gaat August in zijn provisorische keuken flink aan beslag... ik bedoel: aan de slag.


Hou een bezem, handveger en blik paraat bij deze grappige knoeierige kindertheatershow van de Theaterkist met theatermaker August Greene in de hoofdrol. Beleef samen met deze grappige bakker in spe een gezellig avontuur! Bak, zing en dans maar gezellig mee.

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De show kent aanpassingen bij een show voor basisschool-bovenbouw-leerlingen.

De Theaterkist - Een Toetje van Eigen De
Evenementenvertier 2020-2023:
"Een Carrousel vol Avontuur"

Buiten dat de Theaterkist een Kindertheatershow kan presenteren, heeft de Theaterkist ook een uitstekend programma voor (kinder)evenementen, kermissen, braderieën en markten.

Met "Een Carrousel vol Avontuur" presenteert een lid van de familie Greene 4 grappige, korte, magische, afwisselende, miniavonturen.

Ieder kwartier start een avontuur, die ongeveer 5 tot 7 minuten zal duren. Dit programma wordt aangeboden voor minstens een duur van 3 uur en is makkelijk te boeken voor meer uren.

 

Bezoekers en passanten hoeven geen hele show te staan of zitten kijken, dus kunnen ze na dit miniavontuur een andere activiteit ondernemen op het evenement. 

 

Dus komt kijken naar een avontuur, gaat elders kijken en kom een keertje terug kijken naar een ander avontuur. Ik zou zeggen: "verzamel ze alle 4!"

 

Let wel dat muziek en spel rond de klok doorgaan.

Limburg Festival
Youtube Avonturen 2020:
"De Theaterkist Thuis voor de Buis"

In deze rare periode heeft August Greene evengoed niet stil gezeten. Het advies om zo veel mogelijk binnen te blijven, handen te wassen en 1,5 meter afstand te houden geldt ook voor de familie Greene.

Zie hier onder de 12 miniavonturen die August, Februus, Tante Juliëtte en Septimus beleefd hebben tijdens de sociale lockdown.

Deze 12 delige productie is tot stand gekomen in samenwerking met Special Events Productions en zijn uitgezonden via WeertFM, Nederweert24 en Weert de Gekste.

Kinderboekenweekvoorstelling 2020:
"En Toen..."

Professor Faber Fabuleus heeft een tijdmachine gemaakt en wil de tijd van toen zelf meemaken. Gaat dit lukken? Of moeten we uiteindelijk, net als bij het lezen van een boek, zelf onze fantasie gebruiken? Een spannende en vrolijke voorstelling met spel, dans, zang en special-effects.

Een 30 minuten durende show die op scholen per klas of grotere groepen opgevoerd kan worden. Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De show kent aanpassingen bij een show voor basisschool-bovenbouw-leerlingen.

 

Deze show kent zijn origine vanuit de Kinderboekenweek 2020, maar past ook ideaal bij thema's als geschiedenis, lezen, boeken (bibliotheken).

 

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van rookeffecten. Zorg dat brandmeldcentrales uit of aangepast zijn voor de speelruimte.

120260727_826609398167055_31333882752139
Kinderboekenweekvoorstelling 2021:
"Worden Wat Je Wil"

We maken kennis met de pas afgestudeerde Fee Nix. Hij mag als

fee iedereen een beroep toveren, dus wat iemand wil worden. Hij is een toffe fee… maar wil hij zelf wel fee zijn… Kan ook hij worden wat hij wil? Het is een spannende en vrolijke voorstelling met spel, dans, zang en special-effects. Deze voorstelling is het meest geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Een 30 minuten durende show die op scholen per klas of grotere groepen opgevoerd kan worden. Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De show kent aanpassingen bij een show voor basisschool-bovenbouw-leerlingen.

 

Deze show kent zijn origine vanuit de Kinderboekenweek 2021, maar past ook ideaal bij thema's als beroepen en keuzes hierin maken, lezen, boeken (bibliotheken).

Kindertheatershow 2022-2023:
"August en het Avontuur met een Staartje"

August Greene denkt een rustige dag te hebben. Piept daar ineens één muisje en daar nog één en nog één. Wat moet August toch aan met de muizenplaag! Wordt hij een heuse Muizenvanger van Driepoort?

Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel, heel veel muisjes.

Een doldwaze kindershow die kriebelt aan je tenen, niet dat je vertrekt met de staart tussen de benen...

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De show kent aanpassingen bij een show voor basisschool-bovenbouw-leerlingen.

PiKa - Staartje.png
Kinderboekenweekvoorstelling 2022:
"Gi-Ga-Groen"

Prinsje Vert woont in een groot paleis. Helaas mag hij van zijn moeder, Koningin Fabia, niet buiten spelen. Hij moet eerst studeren. Verder is het "Rust" "Reinheid" "Regelmaat".

Vert bedenkt een plan om toch naar buiten te kunnen en daar op groot avontuur te kunnen gaan in het Gi-Ga-Groen!

Een 30 minuten durende show die op scholen per klas of grotere groepen opgevoerd kan worden. Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De show kent aanpassingen bij een show voor basisschool-bovenbouw-leerlingen.

 

Deze show kent zijn origine vanuit de Kinderboekenweek 2022, maar past ook ideaal bij thema's als buiten, natuur, scouting, avontuur, taakjes en vrijheid, lezen, boeken (bibliotheken).

310356436_113751201508576_2554280967981213335_n.jpg
Kindertheatershow 2023-2024:
"August en de Bijzondere Sterrenkijker"

August Greene mag zijn oudoom Tovenaar Februus Greene helpen, wanneer die een tentenkamp wil opzetten aan de rand van Driepoort. Wat is Februus van plan? Hij heeft zoveel spullen ingepakt om mee te nemen tijdens deze bijzondere expeditie. "Het wordt een heldere nacht vannacht!" Heeft Februus aan August verteld. Waarom moet het donker zijn? Welk avontuur en speciale verrassing ligt op August te wachten?

Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel.

Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren...

De show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

full moon pink supermoon - Getty Images.webp
bottom of page