Avonturen in Driepoort

De Familie Greene uit Driepoort

August Greene woont al jaren met zijn Theaterkist in het Vijf Mijl Kreupelbos in Driepoort.

 

Driepoort is een klein dorpje dat ergens verscholen in Limburg te vinden is. Of beter gezegd: bijna niet te vinden is. Het ligt verborgen in het landschap. Toch wonen er vele bijzondere bewoners. Met zijn Theaterkist trekt hij ook de wijde wereld in om op theateravontuur te gaan. Ook in de Toneelkamer van zijn huis kan gezellig theater gemaakt worden.

In dit huis, Havezate Groenhout 1799, wonen ook andere familieleden van de familie Greene. Zijn Broer, Septimus Greene die altijd op muziekavontuur is. Oud-Oom Februus Greene, die magische krachten beheerst. En ook Tante Juliëtte Greene, die het huishouden doet, maar liever roddelt in het dorp.

Ieder familielid heeft zijn eigen nukken en bezigheden waarmee zij ook graag theater maken.

August Greene maakt met zijn Theaterkist theater met de kinderen van het dorp. Ze spelen met veel plezier allerhande rollen. Gezellig verkleden, schminken en tussendoor een glaasje ranja met een koekje.

Als ze klaar zijn met verzinnen en oefenen gaan de kinderen met August Greene naar de Kleine Brink in Driepoort en treden daar op voor alle bewoners.

 

Nou ja... "alle bewoners"?... Er woont iemand aan de rand van Driepoort die theater haat. Haar naam is Madame Mehenilda Morbide. Zij kan August Greene en zijn stomme Theaterkist niet uitstaan. Ze verzint allerhande plannen om August tegen te werken. Gelukkig werken die niet altijd, zodat August gezellig theater mag blijven maken. Gelukkig maar.

Wil jij ook theater maken met de Theaterkist? Dat kan, neem gerust contact op.

August Greene op bezoek bij Sinterklaas

Afgelopen november kreeg August Greene een nogal merkwaardig telefoontje vanuit Spanje.

Het was de Hoofdpiet die namens Sinterklaas belde, omdat er iets mis was gegaan met de magische ring van Sinterklaas...

Die was per ongeluk in een glas BUBBELTJESWATER terecht gekomen! Komt dit ooit nog goed?

Een doldwaas avontuur met in de hoofdrollen natuurlijk Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas en... Sinterklaas (?) maar ook de Hoofdpiet, Danspiet, Vlogpiet, Manusje-van-Allespiet, Juffrouw Lieve Zoetekauw en August Greene.

 

Bekijk hieronder deze mooie bijzondere film terug en ook de Intocht van Sinterklaas in Weert.

Kindertheatershow 2018:
"Het Magische Avontuur van August Greene"

Theatermaker August Greene is de eigenaar van een bijzondere kist. De Theaterkist. August Greene woont met zijn familie in het vreemde plaatsje Driepoort. August Greene heeft zijn dorpje verlaten om op reis te gaan. de wijde wereld in.

 

Hiervoor heeft hij alle gepakt. Zijn Theaterkist, zijn koffer...

Maar heey... dat is zijn koffer niet. Van wie is deze koffer dan wel? Het lijkt er op dat er magische avonturen beleefd gaan worden.

 

En waar is de koffer van August Greene? Want daarin zitten ook leuke theaterspulletjes. Onder andere zijn bijzondere lees-theater-maak-boek.

Een grappige kindertheatershow van de Theaterkist met Theatermaker August Greene in de hoofdrol. Beleef samen met deze bijzondere theatermaker avonturen! Tover, zing en dans maar gezellig mee.

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kindertheatershow 2019:
"Het Wonderlijke Mysterie van Februus Greene"

Kennen jullie de Theaterkist al? Theatermaker August Greene is de eigenaar van deze bijzondere kist. August Greene woont met zijn familie in het vreemde plaatsje Driepoort. August Greene heeft zijn Theaterkist in het bos achtergelaten om er na het eten theater mee te gaan maken met alle kinderen van Driepoort.
Maar dit verhaal gaat niet over August Greene…

Tovenaar Februus Greene, oudoom van August, heeft een lange reis achter de rug. Hij besluit in de Theaterkist een dutje te doen alvorens hij terug gaat naar zijn torenkamer in de Toneeltoren bij Driepoort. Tijdens zijn dutje heeft de Theaterkist Februus naar een andere plek gebracht. Maar waarom?
Dat doet de Theaterkist niet zomaar, daar zit een reden achter. Heeft het soms te maken met een magische steen die Februus aldaar vindt? Februus verzamelt op zijn verre reizen namelijk allemaal magische vondsten, die uiteindelijk een plekje in zijn Wonderlijke Rariteiten Kabinet krijgen.

Een grappige kindertheatershow van de Theaterkist met Tovenaar Februus Greene in de hoofdrol. Beleef samen met deze dwaze tovenaar avonturen! Tover, zing en dans maar gezellig mee.

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

© 2019 De Theaterkist